Saturday, March 24, 2007

Buenos Aires!


Hola!

Naa er vi endelig ankommet et av reisens store maal, Buenos Aires. Byen huser ca. 15 millioner innbyggere, der iblandt fotballguden Diego Armando Maradona! Appropos fotball, i morgen skal vi se Maradonas og Bocas Juniors erkerival, River Plate, forhaapentligvis sammen med 50.000 klin gale argentinere!

Buenos Aires er en by som syder av energi, paa likhet med de fleste andre verdensmetropoler. Alt her er meget vestlig, noe som i bunn og grunn gjenspeiler hele Argentina. Til tross for oekonomisk krise rundt aartusen-skiftet, kler Argentinere seg i vestlige klaer, spiser paa cafeer og restauranter, samt gaar ut paa cluber og discoteker. Tydelig et meget stolt folkeslag med et sterkt image.
Jeg nevnte tidligere at biffen og roedvinen her er utsoekt, men mat generelt er virkelig noe Argentinere kan, egentlig rart de ikke er tjukkere her enn de er.
Vi bor naa paa et stort hostel med navn Milhouse, et sted som kryr av engelskmenn, for saa vidt greit for oss det, men en stor engelsk klikk er ikke like enkel aa komme inn paa, saa vi foelte oss litt uttafor i gaar kveld...Men, det gaar seg nok til, ikke en gang briter klarer aa motstaa tre staute norske karer!:)
Bussturen ned hit tror jeg dere vil hoere om: Paa busstasjonen i Mendoza oppsoekte vi det selskapet som saa mest luksurioest ut, her skulle det ikke spares paa luksusen. Vi kjoepte billetter til Buenos Aires for 340 NOK, en direktebuss som tok 12 timer. Svindyrt for den jevne argentiner, men veldig overkommelig for oss. I toetasjesbussen var det ca 30 sitteplasser, og hvert sette kunne legges helt ned til en jevn seng. Bussen hadde egen kelner og det var ikke maate paa hva vi ble servert: Foerst godteri, deretter cherry, forrett med roedvin, hovedrett med roedvin, kaffi og litt kake og til slutt whiskey. Om morgenen rett foer ankomst fikk vi ogsaa en liten frokost. Gutta var storfornoeyd!!:)

Naa skal vi ut paa sightseeing og proeve aa gjoere oss litt kjent i byen her. Vi kommer plutselig tilbake med ny oppdatering.

Chiao (de sier faktisk det her)

6 comments:

Anonymous said...

Høres kult ut!:) Er det ikke der Evita er fra og`a?
Hoho, går dere rundt i konstant rus der nede eller? Må jo ha sovet utrolig godt på bussen når dere ble serverst alkohyler i tide og utide!:)

Anonymous said...

Joda Rannveig, Evita er herfra ho og. Konstant rus, jeg vet ikke helt jeg. Syns vi er ganske maateholdne i grunn. Din bror sov hele bussturen, men jeg har ikke sjans, uansett hvor luksus det maatte vaere. Alt bra med deg og kidden?

Geir O

Anonymous said...

Hehe,det sakl vel en 3.verdenskrig til for å vekke Kristian!:) Joda, vi har det bare bra! Begynner å bli rimelig klar for å få han ut nå,for jeg føler det er eksplosjonsfare her nå...
Rannveig

Hei tjukkeonkel!! Jeg spiser pizza,for Herman har 5års bursda`! Jeg vet ikke hva vi skal skrive, men jeg har fått tatovering av en edderkopp på nesa! Hei på deg,tjukk og brei!
Hilsen Ole Kristian

Anonymous said...

Artig å ligge på takterassen i Torrevieja og lese nytt på bloggen, få sms fra (var d River Plate?) og høre dere har d bra. Sol og late dager her. Unner dere alt godt, og missunner dere....Bless til dere begge.. og til våre venner her. Klem fra mamma og pappa Aa.

Anonymous said...

hadde vært skikkleig kult å fått bevertning på bussen fra Os til Bergen... det hadde tatt seg godt ut.
Buenos aires høres supert ut. Nå er det snart ferie, noe som jeg gleder meg sykt til.

Anonymous said...

Så koslig at du ringte på bursdagen, Kristian! det er onkelen sin det. Nå venter vi spent på å få høre fra fotballkampen.Her er våren i anmarsj. Fantastisk vårvær denne uken.
Søs.