Monday, April 2, 2007

Buenos Aires, Argentina!

Da er det snart ##### paa storbyferien vaar her i Buenos Aires, og vi kjenner begge to at det skal bli godt aa legge ut paa landeveien igjen for nye eventyr.
De 10 dagene vi har vaert her i byen har bydd paa mange opplevelser vi kommer til aa huske lenge, og vi skjoenner naa hvorfor nettopp denne byen blir sett paa som et av dette tiaarets hottere reisemaal for globetrottere verden over.
Det vi begge liker best med aa reise slik vi gjoer, som backpackere, er aa moete folk fra ulike steder, verden rundt, og dagene i Buenos Aires har gitt oss mange nye venner. Eran fra Israel, Svanhild fra Trondheim, Victoria fra Chile, Cameron, Tim og Andy fra Australia, Ethan fra UK og Santiago fra Argentina, for aa nevne noen. Det er artig og ikke minst laererikt aa faa venner fra disse landene, og man skal ikke se bort i fra at det blir en og annen sofakrasjer i paa vaares sofaer i aarene som kommer.
Vi har danset mye her nede. Tango er kjent som en Argentinsk nasjonaldans, og den danses med "passion" til tusen. Naa har ikke vi danset saa mye tango, men en og annen runde paa et av byens mange diskoteker har det blitt.
Soendag var vi paa konsert med Placebo, et engelsk rockeband, med 10-15000 argentinere. En opplevelse som gav medsmak. http://www.youtube.com/watch?v=iZ2X3bSxiF0
Fotball er som kjent den andre store lidenskapen til argentinere, og forrige soendag fikk vi bekreftet hvor gale de kan vaere her nede. Vi dro paa kamp mellom et av de stoerste lagene i BA, River Plate, og Gimnasia fra en av de mindre byene. 40-50000 skapte virkelig liv paa tribunene hverken klanen, tigerberget eller britiske hooligans kan etterfoelge. http://www.youtube.com/watch?v=gX-HP7V4aaw
I morgen reiser vi videre til den nordlige delen av Argentina, naermere bestemt Iguazu Falls, eller Foz de Iguazu, som det heter paa spansk. Her er det noen fantastiske fossefall som vi skal ta i naermere oyesyn for noen dager, foer vi setter kursen til Brasil, strender og bading mot helgen.
Dagene her i BA har vaert fine for oss begge med en masse opplevelser, likevel faar vi tid til aa tenke paa dere der hjemme. Det er ikke fritt for at det kribler litt i skibeina naa i disse paasketider.
En spesiel hilsen gaar til alle dere i Stjoerdal. Tenker paa dere alle sammen.

8 comments:

Geir Olav og Kristian said...

Det kan vaere litt vanskelig aa forstaa den foerste linjen i denne bloggen. Grunnen er at jeg sitter paa en maskin som sensurerer stygge ord. Det norske ordet s l u t t e n kan bli til et stygt engelsk ord om man er fryktelig sensitiv og trang i hjelmen, og derfor blir dette ordet sensurert automatisk av maskinen. Beklager dette ;)
K

Anonymous said...

Hei! Bra å høre fra dere igjen! den eldre garde har vært litt bekymra for dere i det siste siden vi ikke har hørt noe..Men skjønne rjo at dere har det bra der borte!:) Nå skal vi i Svarteberg og se på småguttane som er helt fullstendig bitt av slalom-basillen!(de har blitt helt rå!) de skjønner visst ikke helt hvorfor jeg ikke kan stå på slalom i år bare forid jeg er litt tjukk...hehe... men får komme sterkere tilbake neste år. Er forresten kongefint vær her nå,noe som betyr at man blir jaga ut døra før man har klart å gni Jon blund ut av øynene på morran (evt.formiddagen...) Nå er det jo faktisk bare en mnd til dere kommer hjem igjen! Men kort, nei det har vi ikke sett??

Anonymous said...

Slutten, korten og spar'n.. Merkelige greier, en såkalt "intelligent" PC som luker ut fy-ord.. hm
Har maskinen et navn også?? Den nye lap-topen min heter Pål, og er en likandes kar.

Nå går det farlig fort til dere skal hjem! Men frykt ikke, dere skal nok bli tatt godt imot :)

Anonymous said...

Fint å få følge dere på ferden! Blir nok heller ikke noe ski-påske for oss i år, er fortsatt i Spania. Men påske solen får vi varme oss under enten det er i skibakkene i Hallingdal," på are sia tå verda" eller i Spania, dog til litt forskjellige tider og grader. Vi venter ungdom nummer 5 og 6 fra gamlelandet i kveld, så den hyggelig og trange hyttefølelsen får vi (i den grad det finnes trange hytter i dag).

Ønsker dere og alle andre en god påske!
Svein

Anonymous said...

Heisann! Kjekt å følge dere, vet dere. Vil bare ønske dere riktig god påske. Sikkert mange gode plasser å oppleve påskebudskapet i Buenos Aires. God påske!

Anonymous said...

Fint å høre at dere har det bra. Skulle nok heller vært med til fossene i nord enn på diskotek i BA. Og strendene i Brasil er heller ikke å forakte. Du får kikke etter mulige feriehus, Kristian. Apropos feriehus: Leilihgeten i Torrevieja står tom i flere uker framover, så versågod til alle ungdommene, Svein.(har sendt deg en mail).
Vil få ønske dere en riktig god påske. Bless. pappa Aa

Anonymous said...

bra å høre fra dere igjen gutter. påske nå, så fem dager med pakking og forberedelser (hvilket innebærer å få levert tidenes kjipeste selavngivelse..), så er det tid for å hooke opp i brasil! begynner for alvor å glede meg! det skal bli kanon! håper ikke reisekassa er helt tom - i så fall får vi sørge for litt sponsing eller kortsiktige høyrentelån sånn at vi kan få til litt felles moro.

staser egentlig på at du ordner felles overnatting første par netter, brutter..

kos dere masse til vi ses!

så sender jeg også noen varme tanker til dere i stjørdal og torrevieja.

bror øyvind

Anonymous said...

Hei onkel! Nå har bestefar og jeg set hvor du er.Ved di fosene i argentina.Vi så noen fine bilder derfra på pcn. Vi så det kule badelanet i Torrevieja som jeg skal bade i til sommeren.Nå skal jeg og bestefar på ski for mamma og de andre har reist til Oslo.
Hade på badet er du helt sjokolade?
Fra Nils Henrik.
Google Earth er kult!